Matcha er det nye grønne! - vi klæder dig på til den nye trend...

 

Lige nu er matcha te igen højaktuel. Smukke amerikanske hollywood stjerner står ikke ud af sengen før de har fået deres matcha og den jadegrønne drik ses oftere og oftere serveret sideløbende med champagnen på de røde løbere. Du er måske stødt på matcha is på avancerede restauranter, eller har smagt en matcha latte på gaden i USA, eller herhjemme, hvor den så småt vinder frem på drikkekortene på te- og kaffebarer. 

Måske er det de helsebringende egenskaber, den smukke farve, eller hele atmosfæren af æstetisk ro og eftertænksomhed som teen drager med sig, der passer så godt ind i tiden lige nu.

Du kan starte dit eget matcha eventyr hos teSelskabet, hvor vi har teen og udstyret til at komme godt igang.

5 hurtige facts om matcha:

1) Matcha er fintmalet jadegrønt pulver af grøn japansk te af høj kvalitet.

2) Matcha te er omdrejningspunktet i den æstetiske japanske teceremoni chanoyu, som er en hyldest til årstiden, gæsten og tilstedeværelsen i nuet.

3) Matcha tilberedes traditionelt i en keramik-skål (cha-wan), hvor te-pulveret piskes skummende og luftigt i tempereret kildevand med et særligt fintmasket bambus-piskeris (cha-sen).

4) Matcha er blevet meget populært på grund af koncentrationen af helsebringende stoffer i den færdige drik og de zen-buddhistiske ritualer omkring te-ceremonien.

5) Matcha te er relativt kostbart på grund af den møjsommelige fremstillingsproces, er involverer tildækning af te-planterne før høst, grundig og specialiseret udvælgelse, sortering og håndtering af teen og til sidst finmaling af den færdige te i traditionelle sten-kværne.

Følg med her på bloggen, eller på facebook i den kommende tid, hvor vi blandt andet kommer med instruktionsvideoer til matcha piskning og matcha made easy...

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev her nederst på siden og få besked når der sker noget nyt. 

Køb matcha te og udstyr her.


Kommentér opslaget

Vær opmærksom på at vi gennemlæser opslaget før offentliggørelse.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.