CHAI TE


Chai betyder egentlig bare te, men dækker over en indisk tradition for at blande krydderier, sukker, mælk og sort te til en sød, cremet og varmende drik. Drikken fås overalt i Indien og hvert sted har sin egen opskrift og særlige krydderisammensætning. 
Hos TeSelskabet har vi skabt vores egen chaiblanding baseret på sort te og krydderierne kanel, nelliker, vanille, ingefær, kardemomme og sort peber. Vi har lagt vægt på at teen i sig selv gerne måtte være sødlig krydret og cremet og således kunne drikkes rent, men at den også skulle fungere sammen masser af mælk og sukker, som den klassiske café chai-latte.

Selvfølgelig er vores egen blanding bedst, men hvis det skal gå ekstra stærkt og du ikke er bange for sukker, kan du dykke ned i vores udvalg af instant David Rio chai, hvor 3 teskefulde pulver udrørt i et glas varm mælk, eller vand giver lidt af den samme oplevelse.

Har du en anelse mere tid bliver du belønnet på smagen og sundheden ved at lade en dobbelt mængde te (20g) trække i 10 minutter i en kande (ca. 1 liter vand). Herefter blandes den stærke te med varm mælk i forholdet 1-2 dele te i forhold til 3-2 dele varm mælk. Tilsæt evt. 2 tsk. rørsukker eller honning, eller undlad sukkeret helt.

Servér din chai i en rustik kop, eller et højt glas og drys en lille smule kanel på toppen.